Lite om statistik

runkeeperstats

Till sist har jag sammanställt min statistik för 2012.

Jag hade inte tankat över data från min Garmin sedan slutet av sommaren, så det fanns lite att göra kan man säga. Men till slut blev det gjort.

Förståsigpåarna säger ju att antalet träningstimmar inte säger någonting, och det kan de väl ha rätt i. Men någonting måste vi ju göra med de där siffrorna.

Totalt blev det 250 timmar träning 2012. Målet var 300 så det sket sig lite. Men 250 är ändå mer än vad jag någonsin haft förut.

Dock tycker jag att fördelningen är desto mer intressant. Av de 250 timmarna består 53 av löpning, fördelat på 612 kilometer. Spontant tycker jag att det låter väldigt lite. Kanske bör jag vara stolt över den där Göteborgsvarvstiden ändå.

Cyklingen, då? Jo. Den är riktigt pinsam. 20 timmar och 499 kilometer blev det på landsvägshojen. På MTB:n är motsvarande siffror 38 timmar och 556 kilometer. Det är en dyr cykel per kilometer, det…

Resterande tid är alltså fördelat på gym, innebandy och badminton. Alltså nästan tre gånger så mycket sånt jämfört med löpningen. Sjukt.

Här är också det jag spontant tänker att jag borde ändra. Mindre tid på gymmet och fler timmar i sadeln. Man blir bra på det man tränar på. Svårare än så behöver det ju inte vara.

Tittar man på januari så blev det 24.5 timme, där 13 timmar är gym och innebandy. Cykling 2 timmar och löpning 9. Totalt blev det tio mil i löparspåren i januari, vilket känns riktigt bra.

Det var allt för nu. Lite hederlig statistik klockan fyra en fredagseftermiddag. Jag = ett blogg-geni.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>