Det här med cykelintervaller

cykelintervaller

Jag har börjat träna efter schema. Det känns som en ganska mogen insikt att ta hjälp med det. Jag har sällan problem att motivera mig, men det finns ju faktiskt folk som vet bättre än jag hur jag ska göra för att optimera träningen. Särskilt eftersom jag vill bli bra på både löpning och cykel på samma gång.

Mattias på Aktivitus har gjort mitt schema och det innehåller en hel del cykelintervaller, vilket är ganska ny mark för mig. Jag har kört det lite på trainern och någon gång nere på mitt gym, men det har generellt varit lite planlöst då jag haft lite dålig koll på lämpliga intervallängder och annat.

Men nu är jag alltså igång med intervallerna, vilket känns skitkul faktiskt. Så jävla gött att köra slut på benen ibland. Den här veckan har jag börjat köra 3×8/2, vilket nästa vecka ska ökas till 4×8/2. Som ni förstår kommer jag vara en MASKIN till sommaren.

Igår köpte jag också ett trainerdäck, så att cyklingen på min lastgamla trainer (som jag för övrigt köpt av vår världsstjärna Emil Lindgren) ska bli lite rolig. Nu behöver jag en kadensmätare och helst också en wattmätare. Men det har jag inte riktigt råd med just nu.

Nu: söndagstacos.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>